• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Kek Batik

    Monday 6 December 2010



    Bahan-bahan 

    1. Milo - 200g 

    2. Mentega - 250g

    3. Serbuk koko - 3 sudu makan

    4. Susu pekat manis - 1 tin kecil 

     5. Biskut Marie







    Cara-cara

    1. Sediakan loyang yang dialas plastik bersih supaya kek tidak melekat dan senang diangkat

    2. Cairkan butter dalam kuali atas api yang kecil sekali

    3. Setelah cair masukkan susu,milo sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya hancur

    4. Seterusnya masukkan serbuk koko

    5. Gaul tanpa henti sehingga halus.

    6. Setelah pekat, susun biskut marie di dalam loyang sehingga menutupi permukaan dasar

    7. Masukkan coklat dan ratakan ke dalam loyang tersebut 

    8. Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan adunan coklat.

    9. Ulangi langkah  6, 7 dan 8 sehingga adunan habis

    10. Masukkan ke dalam peti sejuk

    0 comments:

    Post a Comment