Monday 6 December 2010
Resepi Almond London Bridge
Bahan A
220 gram mentega
100 gram marjerin
1/8 sudu kecil esen vanilla
Secubit garam
120 gram gula aising
Bahan B (ayak)
350 gram tepung gandum
30 gram tepung ubi
50 gram tepung jagung
30 gram tepung kentang
3 sudu besar susu tepung
1/8 sudu kecil serbuk penaik
1/8 sudu kecil emplek
Bahan C
300 gram badam
Bahan hiasan
Mangkuk kertas
Coklat cip kuning
Coklat masakan
Penyediaan
Putarkan bahan A hingga sebati.
Ayak bahan B dan masukkan ke dalam adunan A.
Gaul hingga sebati.
Rehatkan doh selama 20 minit.
Bakar badam hingga masak.
Bulat-bulatkan doh dan masukkan badam di tengah-tengahnya.
Bentukkan memanjang.
Bakar hingga masak dan sejukkan.
Panaskan coklat masakan secara double boiler.
Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
Tabur coklat cip kuning di atasnya.
Bahan A
220 gram mentega
100 gram marjerin
1/8 sudu kecil esen vanilla
Secubit garam
120 gram gula aising
Bahan B (ayak)
350 gram tepung gandum
30 gram tepung ubi
50 gram tepung jagung
30 gram tepung kentang
3 sudu besar susu tepung
1/8 sudu kecil serbuk penaik
1/8 sudu kecil emplek
Bahan C
300 gram badam
Bahan hiasan
Mangkuk kertas
Coklat cip kuning
Coklat masakan
Penyediaan
Putarkan bahan A hingga sebati.
Ayak bahan B dan masukkan ke dalam adunan A.
Gaul hingga sebati.
Rehatkan doh selama 20 minit.
Bakar badam hingga masak.
Bulat-bulatkan doh dan masukkan badam di tengah-tengahnya.
Bentukkan memanjang.
Bakar hingga masak dan sejukkan.
Panaskan coklat masakan secara double boiler.
Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
Tabur coklat cip kuning di atasnya.
0 comments: