• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Monday 6 December 2010
    Resepi Almond London Bridge



    Bahan A

    220 gram mentega
    100 gram marjerin
    1/8 sudu kecil esen vanilla
    Secubit garam
    120 gram gula aising

    Bahan B (ayak)

    350 gram tepung gandum
    30 gram tepung ubi
    50 gram tepung jagung
    30 gram tepung kentang
    3 sudu besar susu tepung
    1/8 sudu kecil serbuk penaik
    1/8 sudu kecil emplek

    Bahan C

    300 gram badam

    Bahan hiasan

    Mangkuk kertas
    Coklat cip kuning
    Coklat masakan

    Penyediaan

    Putarkan bahan A hingga sebati.
    Ayak bahan B dan masukkan ke dalam adunan A.
    Gaul hingga sebati.
    Rehatkan doh selama 20 minit.
    Bakar badam hingga masak.
    Bulat-bulatkan doh dan masukkan badam di tengah-tengahnya.
    Bentukkan memanjang.
    Bakar hingga masak dan sejukkan.
    Panaskan coklat masakan secara double boiler.
    Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
    Tabur coklat cip kuning di atasnya.

    0 comments:

    Post a Comment